soveværelse

Indretning af soveværelse i arkitekt hus

Artiklen indeholder reklamelinks

Når det endelig er tid til overtagelse af jeres nybyggede eller nyindkøbte hus er det også tid til indretning af hjemmet. Det er her det bliver spændende for de fleste, for her er der mange muligheder, afhængig af personlig stil og præferencer. Vi vil her komme med nogle forslag til inspiration, hvilke ting man ved fordel kan have i sit soveværelse og ideer hertil.

Belysningen i soveværelset

Ligesom i de øvrige rum i boligen er det også vigtigt, at have den rigtige belysning i soveværelset. En god ide er her at have muligheden, for flere muligheder for belysning, alt afhængig af tidspunktet på dagen. Du kan fordelagtigt indkøbe dig læselamper du kan have ved siden af sengen, så du ikke behøver at træde ud af sengen når det er sovetid. Omkring din garderobe bør du også have et mere kraftigt lys, da det ellers kan blive en gene når du skal finde rundt i alt dit tøj om morgenen.

Garderoben er et must

Her er vores inspiration, hvis i har god plads, at inddrage et mindre rum til soveværelset, som her kan fungere som et walk-in-closet. Det kan her indrettes med to flotte skydedøre, som kan findes i en design møbelforretning, som åbner op til rummet og det er derfor også muligt, at lukke af til når det ikke bruges. Hvis dette ikke er muligt er garderobeskabe med skydedøre en anbefaling herfra, da du udnytter pladsen optimalt og det kan fungere som en flot del af indretningen. En anden inspiration er at dit walk-in-closet eller garderobe med glasruder og lys indvendig, som her vil være med til at skabe anderledes og god stemning i rummet.

Siddeplads

Afhængig af størrelse på soveværelset kan det virkelig løfte designet, at indrette værelset med en eller flere siddepladser. Her er vores råd at anvende en flot lænestol evt. med et flot skind, som både er praktisk hvis du for eksempel skal sidde ned og skifte sokker, men også vil løfte værelsets indretning markant.

Andet inspiration

Andre tips er at I skal fokusere på at centrere indretningen efter jeres seng og ikke gemme den væk ude til en af siderne eller hjørnet. Dette vil give et mere symmetrisk soveværelse og bidrage til mere luksuriøs stemning i rummet og designe værelset i mere rolige og enkelte farver, som bidrager til et mere roligt og design rigtigt rum.